Meistä

Siimes syntyi halusta tuoda taiteen ja luonnon hyvää tekevät vaikutukset heille, jotka niitä kipeimmin kaipaavat. Olemme kehittäneet Siimestä vuodesta 2022 sekä vaativissa sairaalaolosuhteissa että yrityksissä, johdon ja henkilöstön kanssa yhteistyössä. Elämystila on saanut jo yli tuhat tyytyväistä suosittelijaa. 

Pia-Maria on monipuolinen taiteilija ja luova suunnittelija, kuvittaja ja tarinallistaja.

Satulla on vuosien kokemus kehittämistyöstä, konseptoinnista ja elämyskehittämisestä, jotka ovat jatkuneet luontevasti moniaistisen Siimeksen parissa.

Meitä yhdistävät luovuus, elämyksellisyyden merkitys ja usko yhteistyöhön. Meille hyvinvoinnin tuominen ihmisten arjen keskelle on tärkeää.

Pia-Maria Pohto ja Satu Freyberg

Siimeksen arvot

Arvomme ovat ilo, luovuus, empatia, yhteistyö ja merkityksellisyys. Jokainen näistä heijastaa tapaa, jolla toimimme niin keskenämme kuin yhteistyössä toisten kanssa.

Siimeksen synty

Satun 90-vuotias äiti asui alkuvuonna 2022 hoivakodissa. Satu oli pitkään miettinyt, miten tuoda mielekkäitä virikkeitä Pirkko-äidin lisäksi muillekin hoivakodin asukkaille. Kun eräänä helmikuisena torstaina Pia-Maria esitteli kahvikupin äärellä taidettaan, Satu ihastui tyyliin välittömästi. Alkoi yhteinen keskustelu siitä, miten tärkeää arjen keskellä onkaan lumoutua ja antaa mielelle tilaisuus rentoutua.

Ideoinnin sydämessä oli tutkimustieto luonnon merkityksestä hyvinvoinnin lähteenä. Myös sisätiloihin toteutetut luontokokemukset laskevat stressitasoja ja vaikuttavat positiivisesti mielenterveyteen. Pohdinta kehittyi kohti rentoutustilaa, joka yhdistäisi Pia-Marian luovuuden ja luontoelämykset. 

Meidän Piket
Meidän Piket

Ajatus täydentyi moniaistiseksi kokonaisuudeksi – ja näin oli muotoutunut elämystila AistiSiimes. Vasta puolen vuotta Siimeksen idean syntymisen jälkeen ilmeni, että Sadun Pirkko-äiti ja Pia-Marian läheinen sukulaistäti, myöskin Pirkko, olivat asuneet seinänaapureina samassa hoivakodissa.

Lähtölaukaus sote-alalta

Ensimmäinen Siimes-elämystila rakentui Keski-Suomen Sairaala Novan psykiatriseen hoitokeskukseen. Sen jälkeen eri tyyppisiä Siimes-tiloja rakentui muuallekin sairaalaan. Saatu palaute oli runsasta ja hyvin positiivista. Sitä antoivat sadat eri käyttäjät, joiden joukossa oli henkilökuntaa, eri ikäisiä potilaita ja vierailijoita. Yhteistyössä Keski-Suomen Sosiaalialan Osaamiskeskus (Koske) kanssa Siimeksen sopivuutta testattiin eri ikäisten ja -tyyppisten käyttäjäryhmien keskuudessa. 

Oletimme, että Siimes toimisi erityisesti asiakas- ja potilaskokemuksen kehittämisen välineenä. Ilmeni, että sen lisäksi erityisesti työntekijät kokivat selkeitä hyvinvointivaikutuksia.  Siimes mahdollisti palauttavat tauot ja inhimillisen kohtaamispaikan kiireisen työpäivän keskellä.


Työhyvinvoinnin ja asiakaskokemuksen uudistaja

Ilolla ja yhdessä kehittämällä Siimes on mahdollistanut merkityksellisen luontoympäristön sisätiloissa. Tilassa nautitaan luontolähtöisestä taiteesta, kosketetaan kaarnan karheaa pintaa, aistitaan männyn tuoksua ja kuunnellaan linnunlaulua. Siimeksestä nautitaan sekä yksin että yhdessä. Jo muutaman minuutin oleskelu siellä tekee hyvää.